All-on-4 tedavi protokolü, yaklaşık 10 yıllık hasta takipleriyle başarısını kanıtlamış ancak son yıllarda daha yaygın olarak uygulaması yapılan bir tedavi protokolüdür. All-on-4, tam diş eksikliğinde implant kullanılarak gerçekleştirilir, türkçeleştirmek gerekirse, tüm dişlerin dört implant üzerinde yer almasını anlatır.
1-Doku destekli protezler (Tam protez)
2-İmplant destekli hareketli protezler
3-İmplant destekli sabit protezler.
İmplant destekli sabit protezlerin yapılabilmesi için geleneksel implant tedavi yöntemlerinin kullanılması durumunda tek çene de ortalama 6-8 implant yapılması gerekmektedir.
Bu sayılarda implantların yapılacağı bireyleri düşündüğümüzde çoğunun uzun süre dişsiz olduklarını ya da erken yaşta dişlerini kaybettilerse ciddi kemik kayıpları yaşadıklarını kabul etmemiz gerekir. Bunun anlamı, bu bireylerde bazen implant cerrahisi öncesi kemik oluşturulmasının gerekmesidir ve bu durum yapılacak cerrahi işlem sayısını artırmakla kalmayıp, tedavi süresini uzatmakta, maliyeti artırmakta ve işlemlerle ilgili komplikasyon olasılığını artırmaktadır. Kemik oluşturulması gereken hastalarda yaşla ilgili olan ya da doğuştan sistemik problemlerin bulunma olasılıkları da fazla olduğundan, kemik oluşum süreçleri daha da sıkıntılı hale gelebilmektedir. Tam dişsiz hastalarda, üst çenede sinüs boşluğu, alt çenede ise diş,dudak ve dişetlerimizin duyusunu alan sinirin yer aldığı kanalın varlığı tedavilerde engel oluşturabilmektedir. işte All-on-4 protokolü dişhekiminin adı geçen anatomik engelleri by-pass etmesini sağlar. Arka bölgelerde açılı ya da eğimli olarak yerleştirilen implantlar sinüs ve mandibuler sinir kanalına teğet ve eğimli bir biçimde yerleşerek ön bölgelere yapılan diğer iki implantla birlikte protezi taşır.
İmplantları açılı yerleştirmek hastayı sadece ilave cerrahi, uzayan tedavi süresi ve ilave maliyetlerden kurtarmakla kalmayıp; implantı yerleştirilebilecek en iyi yer olan kişinin kendi çene kemiği içerisinde geleneksel yöntemle yapabileceğimizden daha uzun implantların yerleştirilmesine de imkan tanır. All-on-4 tedayi protokolünün en önemli avantajlarından biri de, implantların yerleştirilmesinden sonraki 24 saat içerisinde hastaya sabit bir geçici diş takılabilmesidir. Gereken şartlar oluştuğunda ki, nadiren bu sağanamayabilir, hastalarımız 6 ay boyunca kullanacakları geçici dişlerine hemen sahip olarak gerek beslenme, gerek estetik sorun yaşamadan daimi protezleri yapılana kadar gereken zamanı konforlu bir biçimde geçirirler.
Çene kemiklerindeki defektler, atrofiler ya da gülüş estetiğiyle ilgili sorunlar All-on-4 tedavi protokolü ile diğer sistemlere göre ok daha kolay ve çok daha estetik olarak bitirilebilmektedir.
Cerrahi ve protetik aşamalarında, deneyimli bir hekim ve cerrahi ekip-ekipman yardımıyla kolaylıkla uygulanan bu tedavide, kliniğimizde Nobel Parallel implantları, ara parçaları ve Nobel Surgical Guide kullanılmaktadır.